nieuws

Makroform saneert productie van platen

bouwbreed Premium

Makroform hergroepeert zijn productie in België, Duitsland en Italië. De vervaardiging van massieve platen van hoogwaardig polycarbonaat en polyester wordt bij de zuiderburen geconcentreerd in Tielt. De meerwandige platen van het merk Makrolon komen voortaan uit Nera Montoro (Italië) en Weiterstadt (Duitsland).

De onderneming verwacht door de herpositionering en nieuwe investeringen efficiënter te kunnen produceren.

Makroform werd in de zomer van 2000 opgericht als joint-venture van Bayer en Röhm. Het bedrijf heeft inmiddels een omzet van ruim 100 miljoen euro.

Bijna de helft van de makrolonplaten vindt zijn weg naar de bouwsector. Belangrijke afzet wordt ook gevonden in de industrie, waar de platen onder meer gebruikt worden voor machineafscherming en veiligheidsuitrusting.

Reageer op dit artikel