nieuws

Maastricht maakt buurt extra veilig voor komst probleemfamilie

bouwbreed Premium

Woningstichting Sint Servatius in Maastricht heeft voor de verhuizing van enkele probleemgezinnen vier woningen aangekocht. De gezinnen, behorend tot één familie, wonen nu nog in de Elektrobuurt, maar de vooroorlogse woningen daar worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

De gemeente Maastricht praat momenteel met de toekomstige buren van de probleemfamilie, die verhuist naar een buurtschap recht tegenover de gevangenis Overmaze in de wijk Limmel. De komst van de familie gaat gepaard met de nodige maatregelen. Er komen meer lantaarnpalen en de gemeente moet extra parkeerplaatsen realiseren. “Want de familie brengt nogal wat auto’s mee”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De gemeente overlegt met Justitie over de aankoop van een parkeerterrein bij de gevangenis. “Verder praten we met de buurt over het omheinen van tuinen op onze kosten”, zegt de woordvoerder. “Die zijn nu niet omheind, maar zo’n omheining geeft de mensen een veiliger gevoel.”

Gereserveerd

De gemeente denkt in totaal enkele tienduizenden euro’s in de aanpassing van de buurt te moeten investeren. Ook heeft Maastricht een miljoen euro gereserveerd voor het geval de zeven huidige bewoners geen buren willen blijven van de omstreden familie. Daarmee kunnen de woningen worden opgekocht. “Maar ons bereiken geen signalen dat de mensen daar weg willen”, zegt de woordvoerder van de gemeente. “Mocht dat wel zo zijn, dan kunnen we de woningen nog altijd bestemmen als studentenhuisvesting, want daarnaar is veel vraag. Zo krijgen we het geld weer terug.”

De familie heeft overigens te kennen gegeven beslist niet naar de wijk Limmel te willen verkassen.

Reageer op dit artikel