nieuws

Hochtief scoort in zes maanden 5,9 miljard euro

bouwbreed

Hochtief heeft in de tweede helft van 2001 zijn omzet met 18 procent opgevoerd tot 5,9 miljard euro. Dit blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van moederbedrijf RWE.

De op zich stevige groei van Hochtief, grootaandeelhouder van Ballast Nedam, blijft ruim achter bij de ontwikkelingen van de in 2000 opnieuw gedefinieerde kernactiviteiten van RWE. Het concern voerde de kernomzet op met liefst 27 procent tot 14,9 miljard euro.

De nevenactiviteiten van RWE-DEA Downstream, Heidelberger drukmachines en Hochtief waren in de tweede helft van het jaar goed voor 17,2 miljard euro. Vanuit de top van het RWE-concern worden de niet-kernactiviteiten gezien als financiële deelnemingen.

De groei bij de kernactiviteiten komt vooral uit aankopen. Zo werd de Britse waterleidingmaatschappij Thames Water geïntegreerd en deze droeg prompt eenvijfde bij aan de 1,4 miljard euro omzet in het segment water.

Naast gas, water en milieudiensten is energie veruit de belangrijkste activiteit van RWE. De omzet in het segment energie steeg in de tweede helft van vorig jaar met 17 procent tot 10,8 miljard euro.

Reageer op dit artikel