nieuws

Heerenveen versoepelt bouwnormen Megapark

bouwbreed Premium

Omdat bedrijven tegen de eisen voor bouwen op het Megapark aanhikken, heeft Heerenveen besloten de bouwnormen te versoepelen. Sinds 1999 zijn er geen nieuwe ondernemingen bijgekomen op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland, het IBF. Dat moet anders, stelt het college van B en W.

Het Megapark is aangelegd om grote ondernemingen te trekken. De kavels zijn groot, minimaal tien hectare,terwijl een groene uitstraling een belangrijke rol speelt. Vanwege die groeneisen stelde Heerenveen strenge voorwaarden aan de bouw. Die worden nu versoepeld om meer bedrijven te trekken. Zo mogen potentiële kandidaten straks meer ruimte op de kavel bebouwen. Thans is de norm nog 15 procent, maar dat wordt 30 procent. Nog meer bebouwing is eventueel mogelijk na overleg met de gemeente. Ook mag meer verharding worden aangebracht voor bijvoorbeeld parkeerruimte. Nu is dat nog 10 procent. Dat is weinig, zo blijkt in de praktijk. Computerassembleur SCI, het laatste bedrijf dat zich op het IBF vestigde (1999), liep daar ook tegenaan. De onderneming moest er daarom een tweede kavel bijkopen. Heerenveen is bereid dat percentage te verhogen.

In het uiterste geval mag in totaal 70 procent van de kavel worden bebouwd.

Reageer op dit artikel