nieuws

Exotisch op vakantie in huisje Jan des Bouvrie

bouwbreed

Laat Jan des Bouvrie een vakantiewoning ontwerpen en inrichten op een exotisch eiland en je bent als ontwikkelaar verzekerd van succes. Dat is de overtuiging van N. Sandmann, die vorige week in het Caribbean Villas Court op Bonaire een modelwoning naar een ontwerp van Des Bouvrie openstelde. Er zullen er in totaal zeventien van gebouwd worden.

Sandmann mikt vooral op vakantiegangers uit Nederland. De ongeveer 250.000 euro kostende huisjes zijn niet alleen ontworpen door Des Bouvrie maar ook van top tot teen door hem ingericht. Voor Caribische begrippen is het huis niet groot, met een vloeroppervlakte van 130 vierkante meter. Vooral in de beide, weliswaar fraai ingerichte, badkamers is het behelpen wat de ruimte betreft.

Het meest bijzondere van de woningen is geen verdienste van Des Bouvrie; ze liggen allemaal aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger.

De plaatselijke bevolking heeft dezer dagen de modelwoning mogen bezichtigen. De belangstelling was groot. Het ontwerp sprak de meeste bezoekers aan, de beperkte ruimte viel echter menigeen flink tegen. Sandmann: “Het zijn in principe vakantiewoningen, dus we gaan ervan uit dat mensen hier niet 365 dagen per jaar wonen. We mikken op mensen die van water houden en er veel op uittrekken met hun boot. En met drie slaapkamers is de woning ruim genoeg voor vijf of zes mensen.”

Voor Des Bouvrie, die persoonlijk de modelwoning officieel openstelde, is dit het eerste project op Bonaire. Al eerder werkte hij op Curaçao terwijl in het nabijgelegen Venezuela ook ontwerpen van hem te vinden zijn. Sandmann is al langer op Bonaire actief en heeft meerdere projecten op stapel staan. “Zeker nu de KLM minstens acht maal per week naar Kralendijk vliegt, is de weg open voor Nederlandse vakantiegangers om hiernaartoe te komen.”

Reageer op dit artikel