nieuws

Breedplaat met ponswapening

bouwbreed Premium

Filligran Trägersysteme GmbH & Co. KG in Leese an der Weser (Duitsland) heeft een speciale ponswapening (‘Filigran-Durchstanzbewehrung’) ontwikkeld voor breedplaatvloerbekistingselementen. Sinds drie maanden heeft het systeem een Duitse ‘Zulassung’.

De ponswapening wordt tijdens de productie in de bekistingsplaat ingestort, evenwijdig aan de tralieliggers. Hij levert geen belemmering op voor het aanbrengen van de bovenwapening.

Volgens de fabrikant maakt de wapening het mogelijk de kolombelasting te verhogen van bijvoorbeeld 380 kilonewton (met gewone ponswapening volgens DIN 1045) naar 528 kilonewton (met de nieuwe ponswapening).

Filigran Trägersysteme biedt via een website (www.filigran.de) een rekenprogramma en informatie over het aanbrengen van de wapening.

Reageer op dit artikel