nieuws

Automatisch boren door beton

bouwbreed Premium

Adamas wijst op de Robor automatische boorinbreng. Dat is een apparaat van ongeveer 7 kilogram dat op alle gangbare statieven van diamantboren kan worden gemonteerd. Het apparaat functioneert met behulp van een servomotor en elektronica.

Het systeem controleert en regelt de daalsnelheid van de boor aan de hand van het opgenomen ampèrage van de boormotor. Als het systeem de automatische fase heeft bereikt, werkt de Robor zelfstandig. Als de boor op betonijzer komt, gaat deze automatisch 1 centimeter omhoog en dan weer naar beneden met een langzame beweging.

Adamas noemt de terugverdientijd kort door besparing op kosten van personeel, diamant en boortijd. De standtijd van de boren wordt met 5 tot10 procent verbeterd. Het systeem is geschikt voor alle elektrische (220 & 380 volt) en hydraulische boormotoren.

Adamas, Maassluis, telefoon (0174) 511333.

Reageer op dit artikel