nieuws

Alcoa snijdt zich de rode cijfers in

bouwbreed Premium

‘Aluminiumreus Alcoa heeft in het vierde kwartaal vorig jaar een nettoverlies van 142 miljoen dollar geleden. Dezelfde periode in 2000 was nog sprake van een nettowinst van 392 miljoen dollar.

De belangrijkste reden voor de terugval is een voorziening voor reorganisatiekosten. De zwakke markt en onder druk staande prijzen hebben de rest gedaan. Het bedrijf heeft al een jaarlijkse kostenreductie bereikt van 348 miljoen dollar op weg naar het doel van 1 miljard dollar in 2003. De herstructurering van het bedrijf zal naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar bijdragen aan de kostenreductie. Voor het gehele jaar 2001 blijft de omzet 22,9 miljard dollar. De winst daalt van 1,48 miljard naar 908 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel