nieuws

Acht wegenbouwers gaan samen inkopen

bouwbreed

Acht middelgrote wegenbouwers met een gezamenlijke omzet van 96 miljoen euro, hebben de Nederlandse inkoopcombinatie Wegenbouw (NiCW) opgericht.

Deze joint venture gaat namens de aannemers onder meer betonmaterialen, kunststofleidingsystemen en brandstof inkopen. Ook gaat de NiCW zich richten op kennisuitwisseling tussen de aangesloten bedrijven.

Directeur G. Reimert sluit niet uit dat de wegenbouwers ook gezamenlijk werk gaan aannemen. “Maar dat is iets voor later. Eerst gaan we ons bezighouden met gezamenlijke inkoop van materialen”, aldus Reimert. Volgens hem kan er een flinke kostenbesparing worden behaald door de inkopen van de acht bedrijven te bundelen. “Soms wel 20 procent.”

De samenwerkende partijen kennen elkaar goed, maar zijn geen concurrenten van elkaar. “De bedrijven zijn verspreid over meerdere provincies in Nederland. Ze bijten elkaar dus niet.” Welke wegenbouwers deelnemen in de NiCW, wil Reimert vanuit concurrentieoverwegingen niet kwijt.

Reageer op dit artikel