nieuws

Vrij baan voor bouw rond Rotterdam Airport

bouwbreed Premium

Op en rond Rotterdam Airport zijn op korte termijn mogelijkheden voor grootschalige bouwactiviteiten, doordat de Rotterdamse gemeenteraad heeft ingestemd met een nieuw aanwijzingsbesluit voor het vliegveld én met aanleg van een bedrijventerrein in de nabijgelegen polder Schieveen.

De vrees van personeel en directie van Rotterdam Airport dat exploitatie en werkgelegenheid van het vliegveld in gevaar komen door het nieuwe besluit, kon de gemeenteraad niet vermurwen daartegen in beroep te gaan. Volgens verantwoordelijk wethouder P. van Dijk zouden langdurige nieuwe procedures de geplande ontwikkeling op de luchthaven van 200.000 vierkante meter vastgoed voor lange duur onmogelijk maken. “Verlies van driehonderd tot zeshonderd banen als gevolg van het nieuwe besluit is volgens experts realistisch”, gaf Van Dijk toe. “Maar als je nu kunt gaan bouwen, krijg je veel werkgelegenheid terug.”

Reageer op dit artikel