nieuws

Voor ongeluk brug 800.000 euro boete

bouwbreed Premium

De Britse wegenbouwers Yarm Road (vroeger Kvaerner Cleveland Bridge) en Costain hebben samen 800.000 euro boete gekregen na een ongeval bij brugwerkzaamheden waarbij vier bouwvakkers om het leven kwamen. Het is één van de hoogste boetes die ooit in Groot-Brittannië is uitgedeeld wegens een arbeidsongeval.

Het ongeluk vond plaats in september 1999 bij Bristol. Doordat een werkplateau onder de brug niet goed was vastgemaakt, raakte het aan één kant los. Het platform hing aan kabels op een rail, maar beschikte niet over enige rembeveiliging. De vier op het plateau werkende bouwvakkers stortten meer dan 30 meter naar beneden en waren op slag dood. Beide bedrijven waren al eerder door de Arbeidsinspectie gewaarschuwd.

Reageer op dit artikel