nieuws

Vertraging dreigt bij besluit Grensmaas

bouwbreed Premium

De besluitvorming over het Grensmaasproject dreigt opnieuw te worden vertraagd. Komende vrijdag staat het onderwerp op de agenda van de Limburgse statenvergadering. Maar het CDA wil dat dit punt van de agenda wordt afgevoerd en er een extra statenvergadering aan wijden, een week later. Dat bleek gistermorgen tijdens de vergadering van de statencommissie voor verkeer en waterstaat in Maastricht.

Het CDA, de grootste partij in de staten, zegt meer tijd nodig te hebben om de voorstellen te bestuderen. De statenfracties van PvdA en VVD steunen het nieuwe plan voor de Grensmaas, dat voorziet in snellere ontgrindingen van dit stuk rivier tussen Roosteren en Maastricht. Alle andere partijen zijn tegen het plan. De provincie moet het plan nog deze maand aan minister Netelenbos voorleggen, die in januari de knoop doorhakt. Het totale project gaat 1 miljard kosten.

Reageer op dit artikel