nieuws

Sneeuw scheppen voor de opening

bouwbreed Premium

Snowworld in Zoetermeer heeft de derde skibaan gereed. In het weekeinde moeten de eerste skiërs er terecht kunnen.

De staalconstructie van de piste is 210 meter lang, 35 meter hoog en 30 meter breed. Deze baan is evenals de bestaande twee banen gebouwd op een voormalige vuilstortberg. De hele staalconstructie is geplaatst op vijftig betonnen poeren die zijn opgenomen in de berg. De poeren wegen 22 ton per stuk. Door de slappe ondergrond rust de halfronde dak-wandconstructie op palen die met behulp van vijzels in de loop der jaren tot 60 centimeter kunnen worden bijgesteld. Doordat het project is gemonitord, kan elke kolom op de helling nauwkeurig worden bijgesteld. Momenteel bouwt Romijn Industriebouw uit Roosendaal nog aan de entree. GTI Postkoudetechniek uit Den Bosch heeft de koeltechnische voorzieningen aangebracht.

Reageer op dit artikel