nieuws

Kleinlift volgens Europese norm

bouwbreed Premium

Mijnsen claimt dat zijn kleingoederenlift als eerste van zijn type volledig voldoet aan de Europese norm EN81-3.2000 die sinds 1 oktober van dit jaar geldt.

Overeenkomstig de bepalingen kent de lift drempelschopborden in de cabine en is het kooidak versterkt. Mijnsen monteerde verder een stopschakelaar in de cabine en schermde de tractieschijf af. Een beugel waarborgt de vrije ruimte in de put.

De kleingoederenlift beschikt verder over een afschermkap voor de snelheidsbegrenzer/spangewicht en over veiligheidscontacten voor de kabel van de snelheidsbegrenzer. Elke lift met een drempelhoogte van minder dan 700 millimeter heeft een grendelmagneetschaats en een speciale deurvergrendeling.

Mijnsen levert liften met een hefvermogen van 5 kilo voor documenten, tot 150 kilo voor kantoren en tot 250 voor de industrie. De cabines meten 250 tot 1000 millimeter. De maten lopen met 50 millimeter op. Met uitzondering van de kleinste modellen kunnen de liften tot zeven verdiepingen hoog worden gebruikt met een maximale opvoerhoogte van 18 meter.

Reageer op dit artikel