nieuws

Kamer stopt geld tolpoorten in wegen

bouwbreed Premium

De oostelijke en zuidelijke provincies krijgen 600 miljoen gulden extra te besteden voor regionale infrastructuur.

Het geld zal worden gestopt in de regionale mobiliteitsfondsen en was gereserveerd voor het rekeningrijden. Nu de tolpoorten in de Randstad niet doorgaan heeft de Tweede Kamer gisteren een motie aangenomen waarmee het geld een nieuwe bestemming krijgt.

Verder moet minister Netelenbos haast maken met het oplossen van de overlast van de A13 bij Overschie en is haar gevraagd mede daarom snel de A13-A16 aan te leggen. Voor deze weg is 600 miljoen gulden gereserveerd en zal in een publiek private samenwerking worden uitgevoerd. De Kamer vraagt de minister snel met een tracébesluit te komen om vaart achter de uitvoering te krijgen. Hetzelfde vraagt het parlement voor uitwerking van het plan Norder voor de A4 Delft Schiedam en de spoorzone in Delft.

Tot slot heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de minister wordt opgeroepen de problemen bij de financiering van de A50 in Brabant op te lossen. Hier dreigt een tekort van 30 miljoen gulden en Netelenbos overweegt daarom de weg te versoberen.

Reageer op dit artikel