nieuws

HSL-Zuid dreigt weer duurder te worden

bouwbreed

De HSL-Zuid dreigt weer duurder te worden. Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat bekende gisteren de Tweede Kamer dat het dieper maken van de bak bij Bergschenhoek geen 35 maar 58 miljoen gulden gaat kosten. Dit in verband met de passage van een andere, toekomstige raillijn tussen Zoetermeer en Rotterdam (Zorolijn).

Netelenbos beloofde het geld binnen haar begroting te zullen zoeken. Ze kampt echter al met een probleem. Voor een bedrag van 200 miljoen gulden moet ze nog bezuinigingen doorvoeren of extra dekking vinden. Het budget is ontoereikend om deze tegenvaller op te vangen.

De bouw van de snelle spoorlijn van Amsterdam, via Rotterdam naar de Belgische grens is in volle gang en verloopt volgens plan. Het eerste deel van Rotterdam naar België komt in 2005 gereed. Het deel voorbij van Amsterdam naar Rotterdam wordt pas in oktober 2006 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel