nieuws

Groei mkb in bouw blijft dit jaar achter

bouwbreed Premium

De omzetgroei van de bouwers in het mkb komt dit jaar uit op 0,25 procent, verwacht onderzoeksbureau EIM. Voor volgend jaar wordt 1 procent groei verwacht. Daarmee blijven deze bouwbedrijven achter bij de verwachte gemiddelde groei in het mkb, die op 0,5 procent uitkomt. De onderzoekers voorspellen dat dit volgend jaar 1,75 procent zal zijn.

In september werd nog uitgegaan van een toename van 1 procent dit jaar. De terreurdaden in de VS hadden echter ook effect op heb mkb. Export en binnenlandse afzet ontwikkelen zich minder gunstig en er wordt minder geïnvesteerd.

Het EIM verwacht dat volgend jaar de export en consumentenbestedingen weer toenemen. De mindere economische tijden betekenen niet dat het mkb massaal mensen op straat zet Alleen in sectoren met veel flexibele contracten, zoals de detailhandel en de horeca, zal de banengroei teruglopen, zo stelt het EIM.

Reageer op dit artikel