nieuws

Des Bouvrie: Had mij eerder geconsulteerd

bouwbreed Premium

Was Jan des Bouvrie eerder betrokken bij het ontwerp van de 32 rijtjeswoningen in de Leeuwarder nieuwbouwwijk Zuiderburen, dan had de koopprijs wellicht naar beneden gekund en was het plan wel tot ontwikkeling gekomen.

Dit zegt de ontwerper in een reactie op het schrappen van het woningplan door ontwikkelaar Vestia uit Zwolle. Deze koos voor een goedkoper ontwerp.

Vestia schrapte het project omdat de prijs van de rijtjeswoningen mede door de ontwerpaanpassingen van Des Bouvrie zo’n vijf ton bedroeg. Te hoog, bleek, want er bestond geen belangstelling voor de woningen. Vestia wijt dat tevens aan de tanende vraag naar koopwoningen. “Een architect van Vestia had al een voorontwerp gemaakt”, zegt Des Bouvrie. “Met dat ontwerp is men naar mij gekomen met de vraag of ik er iets moois van wilde maken. Dat heb ik gedaan.”

Volgens Des Bouvrie is het ontwerp vrij groots geworden voor een rijtjeswoning omdat het basisontwerp daar om vroeg. Volgens de ontwerper hinkte de Zwolse ontwikkelaar op twee gedachten. “En dat is nooit goed.”

Reageer op dit artikel