nieuws

Dakpannen snel te herkennen uit informatieve boekjes

bouwbreed

Een van de doelstellingen van de Stichting Dakpromotie is het bevorderen van de kennis over alle voorkomende daktypen. Met de uitgave van Mombers’ Dakpannengids en Het Referentiebeeldenboekje Platte daken lijkt de stichting daarin geslaagd.

De Mombers’ Dakpannengids is volgens ing. A.B. Berlee van de Stichting Dakpromotie het enige Nederlandstalige overzicht van dakpannen. Met het naslagwerk van bijna honderd bladzijden kan iemand in de praktijk snel een dakpan herkennen. Verder zijn gegevens als aantallen per vierkante meter, latafstanden, eventuele andere benamingen en, als betrof het een vogelgids, de verspreidingsgebieden van dakpannen opgenomen. Als echte veldgids is het boekje van waterbestendig papier.

Daarnaast heeft de stichting het Referentieboekje Platte daken uitgegeven. Het boekje geeft uitgebreid een overzicht van de meest voorkomende gebreken aan platte daken. Van elk gebrek wordt met behulp van duidelijke foto’s in het kort de oorzaak aangeven en in welke mate het mag voorkomen. De uitgave is bedoeld voor mensen die over onderhoud van platte daken moeten beslissen en voor hen die onderhoud uitvoeren.

De Mombers’ Dakengids kost 79 gulden. Het Referentiebeeldenboekje Platte daken, 128 bladzijden, kost 70,52 gulden. Beide zijn te bestellen bij de Stichting Dakpromotie, telefoon (0251) 315768 of per e-mail info@dakpromotie.nl.

Reageer op dit artikel