nieuws

Veertien stroken op Britse snelweg

bouwbreed Premium

Britse verkeersdeskundigen denken dat het grote fileprobleem in het land alleen nog is op te lossen met fiks meer asfalt. In een door de overheid gevraagd advies wordt volgens The Guardian gepleit voor tienstrookswegen op de drukke punten en zelfs uiteindelijk veertien stroken op grote knooppunten. Het is niet bekend of de regering-Blair het advies (deels) zal overnemen.

Volgens professor David Beggs, transportadviseur van de overheid, is het fileprobleem in geen enkel Europees land zo groot als in Groot-Brittannië. Het gebruik van de snelwegen is bijzonder intensief, alleen de Spaanse wegen worden drukker bezocht. De Britse overheid betaalt volgens Beggs ook de prijs voor een halve eeuw onvoldoende investeringen en voor verwaarlozing van ’s lands wegennet.

Reageer op dit artikel