nieuws

Thermostaat simpel monteren

bouwbreed Premium

Armaturenfabrikant Dornbracht uit het Duitse Iserloh beveelt de douchethermostaat xTOOL aan. Dit voorgemonteerde inbouwelement met centrale thermostaat spaart volgens de fabrikant op de planning en vereenvoudigt de montage.

Het systeem bestaat uit een thermostaatmoduul met één, twee of drie stopkranen. Zo kunnen tegelijkertijd of los van elkaar hoofd-, hand- en zijdouches worden gebruikt. Ook wanneer alles open staat blijft de doorstroming hoog en de watertemperatuur exact geregeld.

De keramische binnenwerken sluiten met een kwartslag af en beschikken over een watersmering. Een afdoende afdichting van de behuizing voorkomt dat water in de muur komt. De fabrikant verkoopt de xTOOL alleen via de vakhandel.

Onder de noemer eMOTE levert Dornbracht een elektronisch gestuurde wastafelmengkraan. Deze werkt met een infraroodsensor in de armatuur. De ééngatskraan beschikt over twee verschillende aan- en uitschakelstanden. In de automatische stand geeft de kraan water zolang de infrarode straal op een hand valt. Met de aan/uit-stand wordt de sensor voor het aan- en uitschakelen geactiveerd. Hier loopt het water ook zonder hand in de infrarode straal. Een lopende kraan schakelt zichzelf na een minuut uit. Dornbracht bereidt een keukenvariant voor.

De prijzen inclusief btw beginnen bij 1958 gulden.

Reageer op dit artikel