nieuws

Subsidie voor cultuurhistorie

bouwbreed

De tweede ronde van de tijdelijke stimuleringsregeling Belvedere heeft 48 goedgekeurde projecten opgeleverd.

Het betreft projecten waarbij cultuurhistorische zaken uit de archeologie, (steden)bouwkunde en/of historische geografie worden gebruikt om de ruimtelijke inrichting van Nederland aantrekkelijker te maken.

Samen krijgen de 48 nieuwe projecten, elf meer dan de eerste keer, 5,8 miljoen gulden subsidie. Hoewel het aantal inzendingen met 125 onder dat van vorig jaar bleef (179), was de kwaliteit van de aanvragen beduidend beter, aldus het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Vorig jaar kregen 37 projecten subsidie.

De subsidieregeling kende dit jaar twee nieuwe categorieën: experiment en kennis. De 48 projecten van de subsidieronde 2001 geven blijk van de nieuwe manier van omgang met het cultuurhistorisch erfgoed, vinden de beoordelaars.

Reageer op dit artikel