nieuws

Speciale vermelding Betonprijs voor Hurks

bouwbreed Premium

De jury van de Betonprijs heeft gisteravond drie prijzen en een oorkonde uitgereikt. De oorkonde (een speciale vermelding) ging naar Hurks Beton uit Veldhoven, omdat het bedrijf initiatief toont.

Hurks Beton past op grote schaal nieuwe betonsoorten toe zoals zelfverdichtend en hogesterktebeton. Voor een complex in Mons (België) leverde het bedrijf geprefabriceerde holle spanten van hogesterktebeton en voor een viaduct in Bourg-les-Valence (Frankrijk) prefab liggers van vezelversterkt zeerhogesterktebeton. Afgezien van het feit dat de projecten niet in Nederland zijn uitgevoerd, vond de jury de toepassingen onvoldoende inspirerend voor een Betonprijs. Geen nominatie dus, maar wel een speciale vermelding voor Hurks Beton. Daarnaast vielen drie prijzen in de categorieën bruggen en viaducten, utiliteitsbouw en waterbouw.

Meer nieuws op pagina 7.

Reageer op dit artikel