nieuws

Schneider wil van Brussel compensatie

bouwbreed

De Franse fabrikant van elektrotechnische benodigdheden Schneider wil dat Brussel de schade compenseert die het bedrijf lijdt nu het branchegenoot Legrand niet mag overnemen.

De Europese Commissie bepaalde eerder dat de voorgenomen fusie de combinatie te veel macht op de Franse en Italiaanse markt bezorgde. Schneider had op dat moment al 98 procent van de aandelen Legrand in handen. Die moeten nu weer verkocht, hoogstwaarschijnlijk tegen een beduidend lager bedrag dan Schneider bij de aankoop betaalde.

Het bedrijf overweegt of het de Brusselse beslissing zal aankaarten bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Juristen achten de kans dat het Hof met Schneider meegaat niet erg groot. De Europese Commissie beraadt zich intussen op de datum waarop de Franse onderneming de aandelen Legrand moet hebben verkocht.

Reageer op dit artikel