nieuws

Philipp Holzmann saneert claims tegen directeuren

bouwbreed Premium

Philipp Holzmann is met verzekeringsmaatschappij AIG een schadebegrenzing overeengekomen over de wettelijke aansprakelijkheid van zes voormalige directieleden. Om claims van het Frankfurter bouwconcern te vermijden, betaalt de verzekeraar 19,5 miljoen euro.

Holzmann verwijt de directeuren het concern eind jaren negentig tot aan de rand van de afgrond te hebben gebracht. De huidige directie probeert het zwarte recente verleden af te sluiten en streeft daarbij naar sanering van diverse claims. Met de groep directeuren voert Holzmann momenteel afrondende gesprekken over het laten vallen van een groot deel van hun pensioenrechten.

De schikking met verzekeraar AIG komt op 18 december aan de orde in een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Voor de eerste keer wordt daarmee in Duitsland een verzekeringsverplichting ten aanzien van topmanagers voorgelegd aan een aandeelhoudersvergadering.

De zes directeuren behoorden – de een langer, de ander korter – in de periode tot 1998 tot de directie van Philipp Holzmann. De schade die de topmanagers berokkend hebben, werd eerder door het concern ingeschat op tussen de 77 en 70 miljoen euro. Naast de discussie over de verzekeringsgelden, vindt strafrechtelijk onderzoek plaats naar het gedrag van de directeur. Mocht de rechter veroordelingen uitspreken dan houdt Philipp Holzmann zich het recht voor met nadere claims te komen.

Reageer op dit artikel