nieuws

Laagverzadigde en vergrijsde tinten

bouwbreed Premium

Zeelandia, een meelfabriek in Zierikzee, heeft de door het Bedrijfschap Schildersbedrijf ingestelde Nationale Schildersprijs gewonnen. De oude fabriekshal is geheel veranderd in kantoor,- ontvangst- en vergaderruimte. Volgens de jury een prachtig voorbeeld van een verantwoorde functieverandering van gebouwen. “Duurzaam hergebruik door inwendige verandering van de veelal oudere en soms beeldbepalende panden, vergt vakmanschap en een respectvolle manier van ontwerpen. Laagverzadigde en vergrijsde tinten uit het kleurontwerp brengen rust in de verschillende ruimten. De technische uitvoering van het schilder- en behangwerk is van een bijzonder hoog niveau”, aldus de jury in haar rapport.

De Graaf-Stoutjesdijk uit Zierikzee verzorgde het schilderwerk in opdracht van Zeelandia. Ingeschakelde architect/kleuradviseur Bureau Chris van den Heuvel uit Ouwerkerk bepaalde de combinaties van de bijna romantische kleuren.

Reageer op dit artikel