nieuws

Handelsmagazine in twee uitvoeringen

bouwbreed

Voor de vierde keer vinden in de Evenementenhal in Hardenberg de Bouw Relatiedagen plaats. De beurs groeit en biedt naast eten en drinken ook enkele noviteiten. Dit jaar zijn dat onder andere het eerste nummer van het handelsmagazine Bouwtrader en een partij ladders met bomen van fiberglas.

Naast de ingang van het restaurant voor standhouders lagen de exemplaren van Bouwtrader. Het is een uitgave van Agri Trader uit Geesteren in Overijssel. Behalve een redactioneel en colofon bestaat het blad geheel uit advertenties voor materieel en machines, enkele bouwmaterialen en wat vakkleding. “U maakt nu kennis met de eerste echte bouwtrader”, staat in het redactioneel. Dat is nog maar de vraag.

Volgens H.A. van Dorland van Van Dorland Multi-Media Services is de ‘echte’ Bouwtrader van hem. “Wij hebben het plan gehad om Bouwtrader op te zetten. Het eerste nummer komt deze week uit. Onze conculega Agri Trade heeft ook het plan opgevat om Bouwtrader uit te geven. Wij hebben een andere achtergrond, willen de klanten zelf hun deel van de website laten muteren.”

Beide bladen hebben een website. Van Dorland Multi-Media Service bezit www.bouwtrader.nl en Agri Trade heeft www.debouwtrader.nl. Op beide sites is nog niets te zien behalve een logo en de mededeling, dat er hard aan de inhoud wordt gewerkt.

Hooligan

Op de beurs in Hardenberg toont Bahamondo uit Voorschoten de ladders met bomen van fiberglas, die het bedrijf uit de Verenigde Staten laat overkomen. Enkele grote bouwbedrijven doen binnenkort ervaring op met de ladders. Importeur Willem van Batum weet zeker, dat zij tevreden zullen zijn.

Groothandel Q-H-Max BVuit Rotterdam introduceert op de beurs sanitair van mineraalcomposiet. Het is duur, maar vandaalbestendig. “Ideaal voor gevangenissen, ziekenhuizen, inrichtingen, uitgaansgelegenheden en openbare instellingen”, staat in een folder. Het sanitair lijkt ook bestemd voor voetbalfans. Onder de naam ‘Hooligan’ zijn een toiletpot, urinoir en wasbak verkrijgbaar.

NES BV Bevestigingsmaterialen uit Almere meldt, dat de zelfborende schroeven voor het bevestigen van gevelplaten langer worden. De isolatielaag wordt namelijk steeds dikker. De schroeven zijn er ook in roestvast staal. Opmerkelijk is dat de folder van deze leverancier van bevestigingsmaterialen in drie talen is opgesteld, Duits, Engels en Nederlands.

Saint-Gobin Isover Benelux geeft een cd weg met programma’s die aan de meest recente rekenregels zijn aangepast. Daarmee kunnen de Rc-waarden van spouwmuren, hellende daken, voorzetwanden en leidingen worden berekend.

Automaterialenbedrijf Veltink uit Vroomshoop importeert deze kunststof kniebeschermers, te zien op de Bouw Relatiedagen.

Reageer op dit artikel