nieuws

‘Goed dat ik hier zit’

bouwbreed

“Het is maar goed dat ik hier zit en niet iemand van het CDA.” Dit beet minister Netelenbos van Verkeer gisteren CDA-kamerlid Eurlings toe, na een fel debat over de begroting.

De christendemocraat had de minister flink op de korrel genomen.Van haar beleid deugt volgens Eurlings niets. Netelenbos zou veel te weinig doen tegen de files. Eurlings hield een warm pleidooi voor de aanleg van dubbeldekswegen met privaat kapitaal.Netelenbos acht dat een kansloze missie vanwege de zeer hoge kosten. Ze nam het CDA op de hak, omdat die partij vier jaar geleden slechts driekwart miljard gulden extra wilde investeren in infrastructuur en in het nieuwe verkiezingsprogramma een extra impuls van 2 miljard belooft. “Ik heb ervoor gezorgd dat er de afgelopen vier jaar 24 miljard extra beschikbaar is gekomen.Dus moet iedereen wel blij zijn dat ik hier zit”, hield ze de Kamer voor.

Reageer op dit artikel