nieuws

Fruitveiling Margraten mag uitbreiden

bouwbreed Premium

De gemeente Margraten heeft terecht een bouwvergunning verleend voor het uitbreiden van het complex van de Coöperatieve Fruitveiling Margraten. Tot deze conclusie komt de rechtbank in Maastricht.

De rechtbank verklaarde het beroep van zowel een inwoner van Margraten als Reca Berg Vastgoed niet ontvankelijk. Het beroep van Rentmeesterskantoor Mergelland, dat optrad namens particuliere grondeigenaren, werd ongegrond verklaard.

In 2000 verleende het gemeentebestuur een bouwvergunning voor het uitbreiden van de Fruitveiling Margraten met 8000 vierkante meter op industrieterrein Aan de Fremme. Daar gaat de veiling een koelhuis en kantoren bouwen. Het perceel van de veiling grenst aan één zijde aan het Pasveld waar Rentmeester Gerrickens een woning bezit. Het bezwaar van het Rentmeesterskantoor en de andere bezwaarmakers had vooral betrekking op procedurele aspecten.

Opmerkelijk is volgens de gemeente dat de rechtbank het Rentmeesterskantoor heeft veroordeeld om de kosten te vergoeden die gemeente en Fruitveiling in het kader van deze procedure hebben moeten maken. De rechtbank heeft in de proceshouding van de eiser aanleiding gezien tot deze veroordeling over te gaan. De rechtbank maakt van deze mogelijkheid niet snel gebruik. Een veroordeling in de kosten is bijvoorbeeld bij natuurlijke personen slechts mogelijk in geval van “kennelijk onredelijk gebruik van procesrecht”.

Reageer op dit artikel