nieuws

Europees geld voor ontwikkeling van Antwerpen

bouwbreed Premium

De Europese Unie (EU) draagt 7,1 miljoen euro bij in een totaalbedrag van 22,8 miljoen euro dat bestemd is voor stadsvernieuwing in Antwerpen. Financieel participanten zijn de Vlaamse gewestregering en het Antwerpse stadsbestuur.

Het geld is bestemd voor twee stadsdelen in het zuiden van Antwerpen (het Kiel en Hoboken), waar bijna 45.000 mensen wonen.

De EU-steun wordt verleend in het kader van het Urban-programma voor stadsontwikkeling dat achtergebleven stadsdelen met grote en langdurige werkloosheid en geringe economische activiteit financieel wil steunen.

Afgelopen zomer kreeg Antwerpen ook reeds Europese regionale steun toegezegd voor de ontwikkeling van achtergebleven stadsdelen in het noordoosten van Antwerpen. Het gaat om de omgeving van Seefhoek en Dam, Oud-Borgerhout, een deel van Oud-Merksem en de kanaalzone in Deurne.

Het betreft een stadsontwikkelingsproject van 126,5 miljoen gulden (57,5 miljoen euro), waarvan de stad Antwerpen, de Vlaamse regering en de Europese Unie elk eenderde voor hun rekening nemen.

Volgens een woordvoerder van de stad Antwerpen kunnen beide projecten worden gezien als bijdrage om het extreem-rechtse Vlaams Blok, dat in deze achtergebleven stadsdelen een groot kiezerspotentieel heeft, de wind uit de zeilen te nemen.

Reageer op dit artikel