nieuws

Dwangsom wegens te kleine deuren

bouwbreed Premium

Heerenveen dreigt de eigenaar van een Noorse woning in het nieuwbouwplan Skoatterwâld met een dwangsom van maximaal 62.500 gulden.

De afdeling Bouwtoezicht van de gemeente constateerde dat de deuren in de royale woning luttele centimeters te klein zijn. De ambtenaren tonen zich onverbiddelijk en dus moeten alle te kleine deuren voor 1 januari worden vervangen.

Dit levert de kersverse eigenaar naar verluidt een kostenpost op van zo’n 17.000 gulden en dat heeft hij niet voor handen. Naar alle waarschijnlijkheid moet hij het huis weer verkopen.

De gedupeerde huisbezitter heeft nog geprobeerd in een gesprek met wethouder Scheweer de gemeente op andere gedachten te brengen. Een andere Noorse woning in de nieuwbouwwijk zou ook dergelijke deuren hebben en daar zou niets aan zijn gedaan. Het verweer was echter tevergeefs. “Dan moeten we daar alsnog naar kijken”, luidde het antwoord van de wethouder.

De op het oog strenge houding van de gemeente heeft volgens voorlichter Herman ter Meulen niets te maken met het feit dat de gemeente Leeuwarderadeel onlangs door de bouwinspectie op de vingers is getikt. Slordigheden in het nastreven van de regelgeving zijn daarvan de oorzaak. “Regels zijn nu eenmaal regels.”

Reageer op dit artikel