nieuws

AVBB vindt enqu-te nu te zwaar geschut

bouwbreed

Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) verbaast zich erover dat de Tweede Kamer nu al heeft besloten een parlementaire enqu-te in te stellen. In een uiterst summier commentaar constateert de bouwfederatie dat de Kamer “er om haar moverende redenen voor heeft gekozen meteen de stap naar het zware middel van de enqu-te te zetten”.

Het verbond had het veel logischer gevonden als was begonnen met een gewoon parlementair onderzoek. De Tweede Kamer had daar zelf vorige week al toe besloten. Uiteraard, zo meldt het AVBB, respecteert het verbond de besluitvorming van het parlement.

De voorzitter van het AVBB, drs. E. Brinkman, wil verder inhoudelijk niet ingaan op de vermeende ‘ongerechtigheden’ in de bouwsector.

Reageer op dit artikel