nieuws

VVD bepleit massale verkoop woningen

bouwbreed Premium

Amsterdam heeft onvoldoende koopwoningen. In de komende jaren moeten daarom tienduizenden huurwoningen worden verkocht aan de zittende huurders. Dat schrijft de Amsterdamse VVD-partij in haar programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens de liberalen is door een gebrek aan koopwoningen een wanverhouding ontstaan tussen prijs en kwaliteit. Bovendien heeft veertig procent van de Amsterdammers aangeven een eigen woning te willen. Het huidige percentage eigen woningen bedraagt slechts zeventien procent.

De Amsterdamse liberalen stellen een aantal maatregelen voor. Woningcorporaties moeten worden gedwongen jaarlijks tienduizend woningen te verkopen. Gemeentelijke verkoopteams behoren toekomstige woningbezitters te begeleiden bij de aankoop. En het is zaak de koopsubsidie te verhogen, aldus de VVD.

Reageer op dit artikel