nieuws

Tijdelijk ijspret in Olympisch Stadion

bouwbreed

Het Olympisch Stadion in Amsterdam wordt tijdelijk het domein van wintersporters. Hiertoe worden op het voormalige voetbalveld van het atletiekpaleis onder meer een schaats- en een rodelbaan aangelegd. Ook verrijst er een ijsklimbaan. Het evenement heet Amsterdam Winter Event en vindt plaats van 13 december tot 6 januari 2002.

Het stadion hoeft niet grondig te worden verbouwd. Volgens de initiatiefnemers komt de ijsbaan te liggen op vlonders die worden neergelegd op het voormalige voetbalveld. “De ondergrond is daarvoor perfect en het gewicht is relatief gering, zodat er geen schade zal ontstaan”, aldus een woordvoerder.

Voor de rodelbaan wordt een constructie opgebouwd over een van de tribunes. Aanpassing van het amfitheater is hiervoor niet nodig.

Reageer op dit artikel