nieuws

Schakel & Schrale beste leerbedrijf

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Schakel & Schrale uit Amsterdam heeft de promotieprijs leerlingbouwplaatsen 2001 in de wacht gesleept. De onderscheiding werd tijdens de jaardag van de Bouwradius Groep uitgereikt door staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting.

Volgens een toelichting van Bouwradius ontving Schakel & Schrale de prijs vooral voor het project Forteiland IJmuiden. “Het bedrijf voert al vele jaren projecten met leerlingen uit. De sector waarin dat gebeurt, de restauratie, is voor de deelnemers bijzonder leerzaam en medebepalend voor het imago van bouwend Nederland.”

Naast de prijs voor leerlingbouwplaatsen werd tijdens de jaardag ook de ir. J.J. van der Wal-prijs van Bouwradius uitgereikt. Deze onderscheiding ging naar de projecten ‘Bouwtechnisch onderwijs Groningen en Drenthe’.

Aansluiting

De projecten die zich richten op vmbo- en mbo-scholen bouwtechniek verbeteren de aansluiting tussen beroepsonderwijs onderling en de bouw-wereld.

“Daarnaast stimuleren de projecten de instroom van bouw-opleidingen, wordt voortijdig schoolverlaten tegengegaan en draagt ze bij aan de verbetering van het imago van bouwberoepen”, aldus Bouwradius. “In de afgelopen periode zijn diverse producten voor leerlingen ontwikkeld, waaronder een portfolio, een stagewerkboek en praktijkexamens. Voor diverse van deze zaken is inmiddels landelijke belangstelling.”

Reageer op dit artikel