nieuws

Herstart verbouw gemeentehuis

bouwbreed Premium

In tweede instantie heeft de welstandscommissie in Assen toch groen licht gegeven voor de plannen het gemeentehuis in Zuidwolde voor een bedrag van bijna 23 miljoen gulden te verbouwen en uit te breiden. Het eerste ontwerp werd afgekeurd, omdat men het niet passend vond in de omgeving.

Het eerste ontwerp van Alberts en Van Huut Architectenbureau BV in Amsterdam kon de goedkeuring van de welstandscommissie echter niet wegdragen. Samen met een stedenbouwkundige werd een nieuw plan gemaakt. Nieuw aan het ontwerp is dat er meer is gekeken naar de hoogte van de gebouwen in relatie tot het terrein en de omliggende bebouwing. Een meevaller in het huidige plan is verder dat door gefaseerd te bouwen de gemeente niet op zoek hoeft naar tijdelijk onderkomen.

Volgend voorjaar geeft de raad naar verwachting groen licht. De bouw start kort daarna en in de tweede helft van 2003 is het nieuwe onderkomen klaar. De aannemer is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel