nieuws

Extranet Edificium naar Van Meijel

bouwbreed Premium

Van Meijel Automatisering uit Emmeloord heeft de activiteiten van Edificium Inc. uit Boston (VS) overgenomen. Edificium is in Nederland de grootste aanbieder van samenwerkingssoftware voor bouwprojecten op extranet, een besloten gedeelte van het internet. Het Haagse verkoopkantoor van Edificium blijft buiten de verkoop.

Voor Van Meijel is de transactie zowel strategisch als functioneel van belang. F. van Meijel, directeur van het naar hem genoemde bedrijf: “We krijgen hiermee een goed functionerend communicatieplatform tussen bedrijven in handen, en gaan de verbinding maken met de onderliggende automatiseringssystemen bij die bedrijven. Zo ontstaan ontmoetingspunten voor digitale gegevens en voorkom je dat het niet-communicerende eilanden worden.”

Volgens Van Meijel is er sprake van een “strategische kruisbestuiving” tussen de nieuwe dochter en het bestaande bedrijf. De software zal aanvankelijk op een webserver worden geïnstalleerd bij Van Meijel Automatisering en later volgt wellicht uitbesteding van deze ‘hosting’. Een groep Amerikaanse medewerkers van Edificium komt voor een aantal maanden naar Nederland om het systeem te installeren en de kennis over te dragen.

Edificium is met deze overname verzekerd van het voortbestaan en de uitbouw van zijn product. R. Huijbregts, oprichter-directeur: “Een betere uitkomst hadden we niet kunnen wensen.”

Reageer op dit artikel