nieuws

Econosto boekt winst bij verkoop onderdelen

bouwbreed Premium

De Koninklijke Econosto Groep gaat een boekwinst realiseren bij de verkoop van Van der Beyl en Zonne Energie Nederland (ZEN) aan Itho Holding. De groep gebruikt dit om financieel orde op zaken te stellen.

Econosto (onder meer Agpo) en Itho hebben een principeakkoord gesloten over de overname van beide bedrijven. Van der Beyl is een handelsonderneming gespecialiseerd in regelsystemen en comfortinstallaties voor kleine utiliteits- en woningbouw. ZEN houdt zich bezig met de ontwikkeling van componenten voor zonne-energie en systemen voor warmwaterproductie.

Voor Econosto past de verkoop van beide bedrijven in het zogenoemde desinvesteringsprogramma. Dat is opgesteld naar aanleiding van de voor de groep slechte jaren 1999 en 2000. Vooral de divisie, Flow and Sealing Technology die vooral werkt in de olie- en gaswinning, waren de tijden slecht. De stijging van de olieprijzen heeft daar tot nu toe weinig verandering in gebracht.

Des te opmerkelijker is de verkoop van bedrijven in de andere divisie, Comfort and Environment Technology, waarvan de directie zelf constateert dat de markt goed is.

In het jaarverslag 2000 constateert de raad van bestuur van Econosto echter dat uitbouw van de divisies aanzienlijke financiële middelen vereist. Daarom is gekozen voor verkoop van onderdelen waarmee de financiële positie en het risicoprofiel van Econosto kunnen worden verbeterd.

Reageer op dit artikel