nieuws

Burgemeester eist snelle herbouw Fenice

bouwbreed Premium

Burgemeester Paolo Costa van Venetië eist dat de restauratie van het uitgebrande theater Fenice juli 2003 voltooid is. De opdracht tot herbouw werd deze week toegekend aan Saccaim, een grote projectontwikkelaar die ook betrokken was bij de opknapbeurt van theater Malibran.

Met het tekenen van de contracten hoopt burgemeester Costa dat er een eind komt aan alle bouwschandalen omtrent de reconstructie van Fenice. Sinds de brand die dit monument begin 1996 totaal verwoestte, zijn herstelwerkzaamheden veel te traag van de grond gekomen. Afgelopen maart werd op last van Costa de bouw stilgelegd. Het eerste plan van architect Gae Aulenti was toen al vervangen door een project van Aldo Rossi. Slechts 7 procent van het werk was gedaan, in 60 procent van de totaal geraamde tijd.

Om Venetië eindelijk zijn beroemde neoclassicistische theater terug te geven, wordt er op last van de burgemeester in dubbele shifts gebouwd, met werkdagen van zestien uur.

Reageer op dit artikel