nieuws

Akzo Nobel sluit chloorfabriek Delfzijl

bouwbreed Premium

De chloorfabriek van Akzo Nobel in Delfzijl gaat in 2004 dicht. Het personeel van het bedrijf is dinsdagmiddag ingelicht over de sluiting. Het verouderde productieproces en daardoor verliesgevende chloorproductie zijn debet aan de sluiting. Door de sluiting komen 181 banen op de tocht. Het bedrijf zal proberen gedwongen ontslagen te voorkomen.

De sluiting van de fabriek betekent overigens niet het einde van de omstreden chloortransporten. Omdat Akzo Nobel contractueel verplicht is tussen de 20.000 en 25.000 ton chloor per jaar te leveren aan een Japans en een Amerikaans bedrijf in Delfzijl gaan de chloortreinen na 2004 in omgekeerde richting rijden. Het chloor wordt dan waarschijnlijk betrokken van een locatie in Rotterdam.

Reageer op dit artikel