nieuws

Toeleverancier geeft vervolg aan bouwproject Filippijnen

bouwbreed

Stiho, toeleverancier van bouwmaterialen in Nieuwegein, gaat door met het bouwen van huizen voor de allerarmsten in de wereld. Dat heeft directeur P. Pelt woensdagavond bekendgemaakt.

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan vertrok Stiho eind juni met 300 jubileumgasten naar de Filippijnen om in één week tijd 75 stenen huizen te bouwen voor mensen die tot dan toe in krotten wonen.

Duidelijk is inmiddels dat dit wereldwijd het grootste ‘corporated’ project is in het vijfentwintigjarig bestaan van organisator Habitat for Humanity.

De Stiho-missie slaagde zo goed, dat het bedrijf er een vervolg aan geeft “zij het in een iets kleiner teamverband”, zoals Pelt meldde.

Voor het volgend jaar organiseert Stiho in samenwerking met Habitat for Humanity Nederland twee bouwreizen. Eén in het voor- en één in het najaar. Hieraan kunnen ongeveer vijftien gelegenheidsbouwvakkers deelnemen. Dat mogen werknemers zijn, klanten, toeleveranciers en iedereen die met eigen inzet een betere toekomst voor anderen wil bouwen. Alle deelnemers komen op een lijst te staan.

De eerste bouwreis staat van 1 tot 9 maart op het programma. Als reisdoel is Las Piñas gekozen, vlakbij Manilla op de Filippijnen.

Van 4 tot 12 oktober gaat er een ploeg naar Damaguete City. Sinds 1989 heeft Habitat for Humanity daar al meer dan 600 huizen gebouwd. De projectbijdrage is 4500 gulden per persoon, inclusief reis- en verblijfkosten.

Reageer op dit artikel