nieuws

Saint Gobain opent Britse bouwmarkten

bouwbreed Premium

Het Franse glas- en bouwmaterialenconcern Saint Gobain gaat in Engeland vijftien bouwmarkten neerzetten, die alleen toegankelijk zijn voor de professionele bouwer.

De eerste superstore, van zo’n 6.500 vierkante meter, wordt volgend voorjaar geopend in Birmingham. Hoewel Saint Gobain al 550 bouwmarkten heeft via haar Britse dochter Jewson, denkt de directie dat er nog ruimte is voor gespecialiseerde zaken voor de bouwvakker of kleine aannemer.

De nieuwe vestigingen worden gebouwd onder de naam Platform Building Materials. Volgens directeur Phil Smith “kost het bouwers veel te veel tijd als ze tussen de gewone consumenten in de rij moeten staan”. Klanten van de nieuwe vestigingen krijgen op vertoon van een bouwlegitimatie een pas.

Platform Building Materials bindt hiermee de strijd aan tegen andere professionele bouwmarkten als Travis Perkins. Bovendien hebben de nieuwe megastores van de keten B&Q ook een aparte afdeling met eigen ingang en parkeerterrein voor de vakman. B&Q, eigendom van het detailhandelsconcern Kingfishter, wil het aantal megastores de komende tijd fors opvoeren.

Saint Gobain, dat bijna 350 jaar oud is en in meer dan vijftig landen vestigingen heeft, werd vorig jaar april eigenaar van de Britse Jewson-keten, via de overname van moederbedrijf Meyer International. Sindsdien heeft ook Jewson het aantal vestigingen verder uitgebreid.

Reageer op dit artikel