nieuws

Proef gescheiden bouwafval succes

bouwbreed Premium

De proef om bouwafval als folie, karton en hout gescheiden in te zamelen, is een succes. In juni begon Sortibouw, opgericht door de Stichting Bouwverpakking en Milieu (BVM), met de pilot in Rotterdam. De proef loopt nog tot 1 december maar nu al wordt gesproken over een succes.

De deelnemende aannemers scheiden het afval op de bouwplaats. Het wordt in (gaas)containers of big bags gedeponeerd. Vervolgens worden de verpakkingen vanuit het hele land opgehaald door een transporteur. Dat landelijk inzamelsysteem is opgezet door de tuinbouwsector. Omdat gecombineerd ophalen van afval rendabeler is, is ophalen van bouwafval goed in te passen in dit bestaande transportsysteem, stelt Sortibouw.

De deelnemers hebben nu al toegezegd na 1 december door te zullen gaan met de gescheiden afvalinzameling.

Reageer op dit artikel