nieuws

Helden vraagt anderhalf miljoen Europse subsidie voor sporthal

bouwbreed

De gemeente Helden wil een sportcomplex van drie miljoen gulden aanleggen. Naast de al geplande kunststof atletiekbaan moet het terrein een skeelerbaan, een wielerbaan, een skatebaan en een krachthonk krijgen. De gemeente heeft een Europese subsidie aangevraagd van 1,5 miljoen gulden om het project te kunnen realiseren.

In eerste instantie was de gemeente van plan alleen een atletiekbaan neer te leggen op het sportterrein in Panningen. De dreigende sluiting van een racecircuit in Baarlo zorgde er volgens woordvoerder J. van de Munckhof voor dat de plannen werden uitgebreid. Hij benadrukt dat het vooralsnog alleen om plannen gaat. “We weten pas aan het einde van het jaar of het financieel haalbaar is. De gemeente heeft het geld voor de atletiekbaan bij elkaar, maar kan de overige 1,5 miljoen niet betalen”, aldus de woordvoerder.

Tot duidelijk is hoe het sportterrein eruit komt te zien, liggen de plannen voor de atletiekbaan stil.

Reageer op dit artikel