nieuws

Geprefabriceerde raamdorpel

bouwbreed Premium

Terca levert voorgefabriceerde raamdorpel-elementen. Volgens de fabrikant werk de aannemer tot drie keer sneller met op maat gemaakte elementen dan met losse raamdorpels.

De dorpels zijn strak van lijn en razendsnel te verwerken, onafhankelijk van het weer. Vergeleken met de traditionele methode kan ruim vijftig meter per man per dag worden verwerkt.

De aannemer bestelt het gewenste aantal elementen tot een lengte van maximaal twee meter per stuk. De fabrikant laat ze op de bouwplaats afleveren. De bouwer kan zelf de kleur bepalen en beslissen welke einddorpels en verstekhoeken moeten worden verwerkt.

Voorfabricage levert strakkere raamdorpels op. Tevens worden de elementen onafhankelijk van het weer samengesteld en ingevoegd met identieke voegbreedtes. Raamdorpels voeren (regen)water af en houden zo de gevel schoon. Door de speciale einddorpels kan het vocht zich ook niet in de hoeken verzamelen. Zo vermindert de vochtbelasting aanmerkelijk. Het gladde vlak voorkomt ontsierende aanslag op de dorpel.

De raamdorpel wordt zo geplaatst dat de voorkant minimaal 40 millimeter buiten het gevelvlak steekt. De maat is aangepast aan de muurnegge en de dorpel dient te worden verwerkt onder een hoek van ruim 15 graden. Ten behoeve van spouwventilatie moeten onder de raamdorpels open stootvoegen worden aangebracht.

Terca Baksteen, Zaltbommel telefoon (0418) 597111.

Reageer op dit artikel