nieuws

Eurindustrial boert eerste halfjaar goed

bouwbreed Premium

Vastgoedbelegger Eurindustrial heeft het eerste half jaar dit jaar goed gedraaid. Het bedrijf dat zich toelegt op beleggingen in bedrijfsgebouwen in logistieke distributie, zag het belegd vermogen met 35 procent groeien naar 36,3 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg naar met 46 procent naar 20,6 miljoen euro. Het aantal aandelen werd uitgebreid naar 80.057 terwijl het aantal aandeelhouders, allemaal institutionele beleggers, van 8 naar 10 groeide.

Het directe beleggingsresultaat bedroeg 667.000 euro, meer dan een verdubbeling in vergelijking met een jaar eerder. Deze groei kwam vooral uit de uitbreiding van de vastgoedportefeuille. Het indirecte beleggingsresultaat liet een omslag zien van een verlies van 78.000 euro in 2000 naar een winst van 31.000 dit jaar. Mede daardoor verdrievoudigde het totale beleggingsresultaat naar bijna 7 ton.

Reageer op dit artikel