nieuws

Duits RWE grootste waterleverancier VS

bouwbreed

RWE, het grootste nutsbedrijf van Duitsland, heeft een bod van 4,6 miljard dollar (5 miljard euro) gedaan op American Water Works. Als het bod slaagt, wordt het Duitse concern, moeder van bouwbedrijf Hochtief, in de Verenigde Staten de grootste waterleverancier.

Het bod bedraagt per aandeel 46 dollar, 36 procent meer dan de gemiddelde koers van het aandeel in de afgelopen maand.

RWE liet gisteren weten al 24 procent van de aandelen binnen te hebben. In totaal, inclusief de overname van schulden, telt het concern 7,6 miljard dollar neer. Om dat te kunnen betalen, geeft RWE een obligatielening uit.

American Water is actief in 23 Amerikaanse staten. Het telt 5000 werknemers en heeft een jaaromzet van ongeveer 1,4 miljard dollar. De activiteiten worden gebundeld met de Amerikaanse divisie van het Britse Thames Water. RWE kocht vorig jaar dat grootste Britse waterconcern voor omgerekend 7,1 miljard gulden. RWE verwacht binnen anderhalf à twee jaar de transactie rond te krijgen. Het Duitse concern staat al derde op de wereldranglijst van waterbedrijven. Na de overname van American Water is het actief in 55 landen. Het telt dan ongeveer 56 miljoen klanten.

Reageer op dit artikel