nieuws

Bouwvakkers weer aan het werk

bouwbreed

De bouwvakkers die hun werk aan het Gracetheater naast de Arena vorige week neerlegden, omdat een kraan te veel dieselgas zou produceren, zijn weer aan de slag. Er blijkt niets met hen aan de hand te zijn. Dat zegt een woordvoerster van Faay, leverancier van wand- en plafondsystemen.

Vrijdag weigerden de bouwvakkers verder te gaan met het bouwen van systeemwanden. Zij zouden last hebben van dieselgas dat vrijkwam uit de kraan, die wordt gebruikt tijdens het lassen van een staalconstructie. Later op de dag bleek dat ze zich zelfs in een ziekenhuis hadden laten controleren. Achteraf was het allemaal een storm in een glas water.

De mannen zijn niet zoals deze krant eerder meldde in dienst van wand- en plafondsystemen leverancier Faay, maar werken voor een onderaannemer.

Aan het Gracetheater wordt in ploegendiensten 24 uur per dag gewerkt. De betrokken bouwvakkers werken momenteel uitsluitend ’s nachts. “Niet vanwege dieselgas maar omdat dat efficiënter is”, verklaart de woordvoerster.

Het Gracetheater is een semi-permanent podium waar binnenkort een musical wordt opgevoerd over het leven van Grace Kelly.

Reageer op dit artikel