nieuws

Banen weg bij Dudok College Hilversum

bouwbreed Premium

Bij het Hilversumse Dudok College verdwijnen in de komende jaren 25 arbeidsplaatsen. Het grootste deel daarvan ligt in de technische branches. Op het regiocollege voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie werken op dit moment te veel docenten in de bouwkunde en in de proces- en milieutechnieken. Alle inspanningen van de school ten spijt, is er onder de leerlingen onvoldoende animo voor deze vakken. De docenten techniek kunnen desgewenst intern een omscholingscursus volgen. In de vakken zorg en economie kampt de school namelijk met een personeelstekort. Ook is er onder de schooljeugd grote belangstelling voor ICT-studies. De personeelslasten van het Dudok College liggen met 79 procent van het budget hoger dan het landelijk gemiddelde van 71 procent.

Bij het Hilversumse Dudok College verdwijnen in de komende jaren 25 arbeidsplaatsen. Het grootste deel daarvan ligt in de technische branches. Op het regiocollege voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie werken op dit moment te veel docenten in de bouwkunde en in de proces- en milieutechnieken. Alle inspanningen van de school ten spijt, is er onder de leerlingen onvoldoende animo voor deze vakken. De docenten techniek kunnen desgewenst intern een omscholingscursus volgen. In de vakken zorg en economie kampt de school namelijk met een personeelstekort. Ook is er onder de schooljeugd grote belangstelling voor ICT-studies. De personeelslasten van het Dudok College liggen met 79 procent van het budget hoger dan het landelijk gemiddelde van 71 procent.

Reageer op dit artikel