nieuws

Baggerpoot HBG wil Paans en Zonen kopen

bouwbreed

HBG’s baggerdivisie HAM neemt aannemingsbedrijf L. Paans en Zonen uit Werkendam over. Beide bedrijven verwachten althans binnen “afzienbare tijd” overeenstemming te bereiken.

Paans, dat voornamelijk actief is op het gebied van kust- en oeverwerken, specialistische baggerprojecten en dijkbouw in Nederland, telt 35 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van ruim 8 miljoen euro (17,6 miljoen gulden).

“Paans beschikt over zeer specialistische vakkennis en materieel waarmee HAM de marktpositie verder zal kunnen uitbouwen”, licht HBG de overname in een verklaring toe.

Zoals bekend wil HBG zijn baggeractiviteiten samenvoegen met die van Ballast Nedam. De acquisitie is daarom afgestemd met het Amstelveense concern. De aankoop zal geen enkele invloed hebben op de verhouding binnen de gewenste joint venture Ballast HAM Dredging, laat een woordvoerder weten.

De vakorganisaties en de Sociaal Economische Raad (SER) zijn geïnformeerd. De ondernemingsraad is inmiddels gevraagd advies uit te brengen.

Reageer op dit artikel